torsdag 17 november 2011

Mera grått


Många tycker nog att grått är trist men just nu har jag kommit in i en period när jag tycker att just grått är en otroligt snygg färg. Eftersom den finns i så många olika nyanser.
Jag har precis målat om ett gammalt skåp som tidigare var vitt (bild före syns här under) i en underbart dov grå färg. Jag valde dessutom en matt färg som ger en härlig, lite tuffare yta.Hade först köpt ett par jättefina porslinsknoppar med svart mönster på på Indiska, men när jag satte på dem blev det bara HELT FEL. De passade inte med skåpet alls så de fick åka tillbaks igen. Istället ville jag ha sådana där hängknoppar med porslin. Och som jag har letat, och letat. ÖVERALLT! Till slut hittade jag precis vad jag var ute efter i en butik på nätet.
De damp ner i brevlådan idag och jag är sååå nöjd. Det var precis så här jag hade föreställt mig det.När jag ändå höll på att måla åkte en gammal julljusstake med i farten också. Tyvärr glömde jag att ta ett före kort på den men den var röd innan med lingonrismönster på. Tycker den blev riktigt fin i grått.


Även en gammal hästljusstake har bytt skepnad. Från vit till svart. Den kom jag ihåg att fota innan i varje fall...


Nu är det dags att börja med middagen så ni får ha det så bra där ute i stugorna.
Kram Petra/

3 kommentarer:

 1. Hej! Inte är grått trist inte! Kanske inte den mest livfulla färgen men den ger mer liv än det vita. Den syns ju mer.. superfin nyans du valt!

  Tack för titten hos mig!

  SvaraRadera
 2. Grått är finfint!! Härlig blogg du har! Första gången här och ville lämna ett avtryck! Ses igen :)

  Kram Jes

  SvaraRadera
 3. Grått är inte ett dugg trist i mina ögon och det där skåpet blev hur läckert som helst!
  Tycker det lyfter allt med lite svart eller grått.
  Och ljusstaken och hästen, riktigt coola=))

  Nu, kaffe sen starta veckan/
  Kram Hannis

  SvaraRadera